Oogontsteking behandeling

Een oogontsteking behandeling kun je zelf uitvoeren als je maar weet wát je doet!

Heel belangrijk is dat je zelf nooit gaat experimenteren met geneesmiddelen. Je weet immers nooit of je wel de juiste hebt en of zij de juiste werking hebben. Jouw ogen zijn zo belangrijk dat je daar geen risico mee wilt gaan lopen; bij enige twijfel meteen je huisarts of oogarts consulteren.

Behandelen van een oogontsteking

Neem gekookt en afgekoeld water en dep je oog met een wattenstaafje of met een watje. Doe dit diverse keren per dag. Draag een bril of zonnebril om zo te voorkomen dat er stofdeeltjes in je oog komen, ook harde wind en fel licht zijn uit den boze. Een verwarmd washandje zorgt voor verlichting en ga niet onder de zonnebank. Zorg voor goede nachtrusten, kijk minder televisie, gebruik in principe geen make- up, neem elke dag frisse en schone handdoeken en kussenslopen.

Contactlenzen

Deze kunnen de gang van een oogontsteking behandeling belemmeren en zelfs de ontsteking nóg erger maken. Maak de lenzen schoon met het voorgeschreven reinigingsmiddelen en nooit met speeksel want dat zit vol met bacteriën. Draag je de lenzen toch, dan niet langer dan noodzakelijk is.